Drönare + Landskap = Smart!

Drönare + Landskap = Smart!

Publiceringsdatum: 13 feb 2019

Förra veckan höll en av våra projektörer i en intern introduktionsutbildning i drönarteknik för våra landskapsarkitekter – något som visade sig fungera ännu bättre än vad vi förutspått!

Pontarius affärsmodell fokuserar på en värdeskapande och hållbar utveckling för våra kunder; något som vi tror till stor del skapas genom en kontinuerlig och professionell utveckling hos våra kollegor. Vi arbetar således utifrån ett holistiskt perspektiv där våra olika kompetensområden, kontor och yrkeskategorier samverkar – allt för att hela tiden tillsammans bredda och fördjupa våra kunskaper.

Den här gången var det alltså dags att skapa en förbindelse mellan drönarteknik och landskapsarkitektur. Pontarius har redan ett antal uppdrag där inventering av mark sker med hjälp utav drönarteknik, något som har visat sig fungera smidigt och ger dagsaktuell information till kund, och tanken är således att expandera teknikens användningsområde ytterligare.

Landskapsinventering med hjälp av drönare öppnar upp för innovativa arbetsmetoder och mötesprocesser tillsammans med kund och arbetsgrupp. Genom tekniken går det bland annat att skapa 2D- och 3D-vyer av platser som sedan kan användas som underlag vid skiss- och projekteringsarbeten, såväl som illustrativt material vid möten.

Genomgången var minst sagt lyckad! Med de tydliga exempel som gavs så blev potentialen i drönartekniken uppenbar, och våra landskapsarkitekter blev således både inspirerade och motiverade till att fördjupa sina kunskaper för att kunna implementera tekniken i allt ifrån arbetsmetoder till visualisering!

…To be continued!